Android op je TV met een stick of box


GoogleTVVoor iedere TV met HDMI aansluiting (wat iedere tv tegenwoordig heeft) kun je een Android Stick of Box krijgen waarmee je van jouw TV een smartTV maakt met Android.

Hiermee kun je games spelen op je TV en je favoriete apps gebruiken. Daarnaast kun je ook browsen en uiteraard extra content bekijken met bijvoorbeeld Netflix, YouTube of Uitzending Gemist.

Android aansluiten op TV

Het aansluiten van een stick gaat heel eenvoudig door deze in de HDMI aansluiting van de TV te steken, net als een gewone USB stick in je computer. Meer hoef je niet te doen. Als je een losse box hebt dan zul je deze meestal apart met kabel aan moeten sluiten en daarnaast nog met een stekker van stroom moeten voorzien. Door de aansluiting op HDMI zal het geluid standaard uit de speakers van je TV komen en hoef je hiervoor geen aparte speakers aan te sluiten.

Verschil tussen een Box en een Stick

Het voordeel van een stick is dat je deze heel snel kunt aansluiten, maar een box heeft vaak meerdere uitbreidingsmogelijkheden voor het aansluiten van bijvoorbeeld een ethernetkabel, USB apparaten en eventuele externe audioapparaten. Een Android box is daarom meestal ook iets duurder dan een stick.

Android Stick en Android Box

 

Verbinding via WiFi of ethernet

Je kunt je stick verbinden met je eigen WiFi netwerk voor de verbinding met internet, en indien er een ethernetpoort aanwezig is kun je deze ook met een kabel aansluiten. Als je internet-modem of router ver van je TV vandaan staat dan is WiFi de meest voor de hand liggende methode. Mocht je regelmatig problemen hebben met je WiFi verbinding dan is ethernet aan te raden omdat je dan minder last van storingen zult hebben.

Android afstandsbediening

Mele Fly Mouse F10 PROEr zijn speciale afstandsbedieningen verkrijgbaar om AndroidTV te bedienen, hiervoor moet je een ontvanger aansluiten op de USB poort van de stick of de box, maar sommige sticks bieden je de mogelijkheid om zich te laten bedienen met je telefoon of tablet.

Uiteraard zijn er veel verschillende soorten en formaten afstandsbedieningen en heeft ieder zijn eigen prijs. Als je een compacte afstandsbediening wilt dan kom je al gauw uit bij de populaire Mele Flymouse welke met aan de voorkant de reguliere bedieningstoetsen en aan de achterkant een uitgebreid toetsenbord. – Bekijk de afbeeldingen en prijzen

Apps voor AndroidTV Stick

Met AndroidTV heb je gewoon toegang tot Google Play en kun je dus alles downloaden en bekijken wat je op je telefoon of tablet ook doet. Hiermee heb je dus ook gewoon Facebook op je TV en zijn en kun je ook Skype gebruiken via je TV. Als je hierbij gebruik wilt maken van een camera kun je hiervoor een webcam aanschaffen dit je kunt aansluiten op je stick of box. – Bekijk Android cams en accessoires

Populaire sticks en boxenEZcast M2 GoogleTV stick

Een erg bekende stick is de ChromeCast van Google. Dit is een erg betaalbare stick. Deze stick moet je verbinden met je telefoon of tablet en vervolgens stream je het scherm van je telefoon of tablet naar je TV. Als alternatief is hiervoor ook de Ezcast M2. Deze lijkt in alle opzichten op de Chromecast maar is een stuk goedkoper en is hierdoor een populaire Android TV stick.

MINIX NEO X8 AndroidTV boxDe meest populaire Androidboxes zijn de MINIX NEO boxen. Deze bieden een erg goede prijs/kwaliteit verhouding. In 2014 is de MINIX NEO X8 uitgekomen. De NEO X8 wordt geleverd in een 8Gb en een 16Gb uitvoering, welke uit te breiden is met een SD-kaart of eventueel externe harde schijf. De 16Gb uitvoering (X8-H) bechikt tevens over Dolby-Surround voor een betere geluidservaring. Als processor wordt er gebruik gemaakt van een 2.0 AMlogic Quad Core processor welke iedere zware applicatie aankan. Samen met een Mali-450 video kaart welke beschikt over 8 cores en ondersteuning biedt voor Full-HD (4K) en 3D maakt dit de X8 tot een fantastisch apparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *