VPN Instellen op Android

VPN staat voor Virtual Private Network. Hiermee kun je verbinding maken met een ander netwerk om vervolgens alles via dit netwerk te doen. Dit wordt vaak toegepast in zakelijke omgevingen zodat je bijvoorbeeld vanaf thuis verbinding kunt maken met het netwerk van je werk. Maar een VPN kent nog andere voordelen.

Netflix via VPN

Een handige toepassing voor het gebruik van een VPN op Android (of in het algemeen) is het kunnen laden van bijvoorbeeld buitenlandse (meestal Amerikaanse) content voor je streaming apps zoals Netflix.Door gebruik te maken van een Amerikaanse VPN kun je dan alle films, documentaires en series kijken van de US / Amerikaanse Netflix.

Andere Android VPN toepassingen

Je kunt een VPN ook gebruiken om blokkeringen te omzeilen en torrents te downloaden. Daarnaast kun je met een VPN veiliger websites bezoeken.

VPN Account provider

Om gebruik te maken van een VPN moet je je registreren bij een VPN provider. Een populaire provider is IBVPN. Mocht je nog geen account hebben dan kun je dat op de website van IBVPN doen. Als je eenmaal een account aangemaakt hebt krijg je inloggegevens en kun je beginnen met het instellen van de VPN.

Als je gebruik maakt van een IBVPN account dan kun je ook gebruik maken van hun Android App, na het aanmaken van je account kun je deze downloaden via hun website. Je hoeft vervolgens alleen nog maar de app te openen en je accountinformatie in te vullen.

VPN Instellen op Android

Android VPN Instellen - verbindingen
Stap 1:
Om je VPN in te stellen ga je naar Instellingen > Verbindingen. Hier klik je op Meer netwerken:
Android VPN Instellen - VPN
Stap 2:
Klik nu op de optie VPNĀ om het scherm te openen waar je een VPN kunt toevoegen.
Android VPN Instellen - VPN Toevoegen
Stap 3:
Als dit de eerste keer is dat je een VPN instelt op je Android toestel dan staat er nog niets in dit scherm. Je kunt nu rechtsboven in op de PLUS klikken om beginnen met het instellen van de VPN
Android VPN Instellen - Verbinden opslaan
Stap 4:
Vul een Naam in voor de verbinding, in principe kun je hier alles invullen, maar als je meerdere VPN’s in wilt stellen dan is het aan te raden om hiervoor een herkenbare naam in te vullen.Daarnaast moet je een Serveradres in vullen. Deze heb je gekregen van je VPN provider.Na het instellen van deze gegevens klik je op Opslaan.
Android VPN Instellen - Verbinden
Stap 5:
Selecteer nu de aangemaakte VPN verbinding. Je krijgt dan een scherm te zien waarbij je jouw gebruikersnaam en wachtwoord in moet vullen. Vul deze hier in en vink het vakje om de accountinformatie te onthouden aan. Wanneer je nu op Verbinden klikt maakt je Android toestel verbinding met het VPN netwerk.

Ben je op zoek naar andere informatie over, of handleidingen voor VPN’s, kijk dan op de website vpnservice.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *