Candy Crush Saga : Spelen met snoepjes

Candy Crush SagaHet idee van Candy Crush is niet nieuw, je kent het misschien al van Bejeweled wat al jaren gespeeld wordt, maar de makers van Candy Crush Saga hebben hebben hier heel wat aan toegevoegd.
In ieder level wordt je speelveld gevuld met snoepjes, het is de bedoeling dat je deze verplaatst om zo 3 op een rij te krijgen, of zelfs 4 of 5 op een rij om bonussnoepjes te krijgen.

Ieder level heeft een doel, bijvoorbeeld om binnen een aantal seconden een bepaald aantal punten te halen, alle “gelatine” weg te spelen door rijen in de gelatine te creëren of items naar beneden te halen door de snoepjes hieronder weg te spelen.

Ondanks dat het een simpel spel lijkt zijn de graphics best goed te noemen, details zijn goed afgewerkt en zoals je bij snoepjes kunt verwachten worden er veel kleuren gebruikt, zoveel zelfs dat mijn ogen weer even moeten wennen na een tijdje intensief spelen.

Candy Crush verbinden met Facebook

De kracht van dit spel zit in het verbinden met Facebook waardoor je de voortgang van je vrienden ziet maar ook elkaar moet helpen om verder te kunnen komen. Standaard krijg je namelijk 5 levens en als deze op zijn kun je je Facebook vrienden vragen om je een leven te geven, zij hoeven hier zelf geen leven voor in te leveren. Als je geen vrienden hebt, of je vrienden niet wilt vragen dan heb je geduld nodig, je krijgt namelijk iedere 30 minuten automatisch een nieuw leven, met een maximum van 5 levens, ook als je niet speelt.

Als je ook niet zo lang wilt wachten dan kun je er altijd nog voor kiezen om levens te kopen in de Google Play store, ditzelfde geldt voor andere zaken als bonussnoepjes of doorgang naar een andere episode. Voor dit laatste heb je namelijk hulp nodig van 3 Facebook vrienden, zij moeten reageren op jouw verzoek om door te mogen naar de volgende episode zodat jij weer een aantal levels kunt spelen.

Conclusie:

Candy Crush Saga lijkt op het eerste gezicht een simpel spel maar er zit genoeg uitdaging in om jezelf een tijdje bezig te houden. Het kunnen zien van de voortgang van je Facebook vrienden helpt het uitdagend te houden doordat je ze bij wilt blijven of juist in wilt halen.
De verbinding met Facebook is daarom een mooie feature maar kan ook nadelig zijn als je verder wilt zonder Facebook vrienden lastig te vallen en geen geld wilt uitgeven.

Je kunt Candy Crush Saga overigens ook op de Facebook website spelen of op iOS apparaten.

AndroidBytes Waardering:
Rating 45

Screenshots:
Screenshot level map Screenshot level

Download Candy Crush Saga

Download in Google Play
Download via QR Code:
QR Code Candy Crush Saga

6 gedachten over “Candy Crush Saga : Spelen met snoepjes”

  1. Ik heb Candy crush op mijn iPhone en iPad maar krijg geen verbinding meer met Facebook? Heb t er al een keer af gegooid maar kan nog steeds niet verbinden?? Wat moet ik doen?

    1. Een Android aanschaffen 😉 maar wat je ook kunt proberen is om op Facebook in te loggen en vanuit daar Candy Crush te openen, als je dat gedaan hebt kun je links onderin op “Naar mobiel verzenden” klikken. Op deze manier kun je je problemen misschien oplossen.

  2. ik ben klaar met level 50 en wil verder naar de volgende episode als ik een verzoek stuur naar vrienden voor een kaart, komt of het verzoek niet aan of de gegeven kaart komt niet bij me binnen . hoe los ik dit op mvgr

    1. Wat je eens zou kunnen proberen is om op je computer, via je browser, naar Facebook te gaan en het vanaf daar eens te proberen.

  3. Hoi. Ik speelde het spel heerlijk op de iPad zonder gebruik te maken van Facebook. Nu heeft mijn zoontje ergens op gedrukt en nu gaat het wel via Facebook. Weet iemand hoe ik dit weer kan veranderen zonder dat ik mijn spel kwijtraak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *