SimCity BuildIt

SimCity is al jaren een populair spel, maar deze versie is gemaakt voor mobiele apparaten, en dat is heel goed gelukt. In SimCity ben jij de burgemeester en bouw je je eigen stad.
Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk inwoners krijgt en deze gelukkig houdt zodat ze veel belasting betalen.

De bediening van het spel is erg goed, je kunt op alle manieren inzoomen en draaien zodat je een volledige 3D weergave van je stad hebt. Daarnaast ziet het er grafisch ook erg goed uit wat het spelen nog leuker maakt.

Als je het spel voor de eerste keer speelt dan krijg je aanwijzingen over wat je moet doen, hierdoor krijg je snel door hoe alles werkt. Je begint het spel met het bouwen van wat huizen en fabrieken. Maar alles wat je bouwt moet ook voorzien worden van toegangswegen, elektriciteit, water, riolering etc. Hoe meer inwoners en gebouwen je krijgt, des te meer mogelijkheden krijg je om verder uit te breiden.

SimCity is volledig gratis te spelen, maar je moet er dan wel een beetje geduldig voor zijn. Geld verdienen om nieuwe dingen te bouwen gaat niet heel erg snel, als je alles sneller wilt kun je tegen betaling extra geld kopen, maar met een beetje geduld is dit dus niet verplicht.

Tips als je begint

Als je nog moet beginnen met SimCity dan zijn hier een paar tips die je kunt aanhouden:
– Zet fabrieken en woningen ver uit elkaar, je inwoners willen niet graag naast een fabriek wonen
– Bouw niet meteen zoveel woningen als je kunt, omdat het geld verdienen niet snel gaat kun je alle voorzieningen die de inwoners willen niet betalen. Probeer dus zoveel mogelijk te sparen voordat je huizen bouwt.
– Probeer je fabrieken zoveel mogelijk bezig te houden, als je de materialen niet meteen nodig hebt dan kun je ze opslaan totdat je ze nodig hebt of kunt verkopen
– Breidt de capaciteit van de bouwmarkt en andere winkels uit met de gratis Sim Dollars welke je hebt gekregen. Het maken van deze materialen duurt lang, zo kun je meer produceren als je het spel even niet speelt.

Conclusie Sim Sicty BuildIt

Na een aantal uren spelen is mijn conclusie dat SimCity BuildIt een erg leuk spel is welke heel goed te spelen is op een tablet, en zelfs op een telefoon. Het spel zit vol met uitdagingen waardoor je er lang plezier aan kunt beleven. Je hebt veel geduld nodig als je gratis wilt spelen, maar ook dan is het nog steeds leuk om te spelen.


Screenshots:

simcity-buildit-1simcity-buildit-2simcity-buildit-3

Download SimCity BuildIt

Via Google Play
Download button

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *