Patiencespel: Solo Kaartspel

PatiencespelAl sinds Windows 95 wordt Patience standaard meegeleverd op computers, en de meeste mensen kennen het daar waarschijnlijk ook van. Toen ik Patiencespel in de Play Store zag staan dacht ik “Hey, dat moet ik maar weer eens proberen”. En ik moet zeggen, het blijft een leuk tijdverdrijf.

Patience betekent geduld, en wordt ook wel Solitaire genoemd, dit staat voor “alleen”, omdat je het spel alleen speelt. Het is een kaartspel waarbij je alle kaarten in een bepaalde volgorde neer moet leggen. Als je de volledige uitleg en spelregels van Patience wilt weten dan kun je deze vinden op de website van hoedoe.nl.

Deze app is eigenlijk niet zo bijzonder maar wel leuk om op je telefoon of tablet te hebben voor de momenten waarop je jezelf verveelt. Wat deze app wel leuk maakt is dat je de kaarten en de achtergrond kunt aanpassen met eigen foto’s uit je galerij. Zo kun je het spel een eigen look geven.

Tijdens het spelen kun je gebruik maken van hints, maar mijn conclusie is dat dit je geen steek verder helpt omdat deze alleen maar aangeven welke kaarten je kunt verplaatsen. Daarnaast houdt de app je score bij en kun je jezelf uitdagen om steeds een hogere score te halen.Patiencespel

Het spel heeft ook nog een aantal andere instellingen. Je kunt de score-telling aanpassen, of het aantal kaarten welke je pakt van de kaartstapel, aanpassen van één naar drie. Daarnaast zitten er nog een aantal andere instellingen in om aan te passen naar je eigen voorkeur.

Hoewel het dus eigenlijk geen bijzondere app is, en patience al erg oud is, is Patiencespel een leuke app om bij je te hebben tegen verveling.


AndroidBytes Waardering:
Rating 35

Screenshots:
PatiencespelPatiencespelPatiencespel

Download Patiencespel (gratis)

Via Google PlayVia QR Code
Download button QR Patiencespel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *