AVG AntiVirus : Virussccanner voor Android

AVG AntivirusEen virusscanner voor Android lijkt misschien een beetje overbodig maar ook jouw toestel kan geïnfecteerd worden door een virus. Natuurlijk kun je zelf al heel veel doen tegen virussen door niet zomaar vreemde apps te downloaden (lees bij twijfel altijd de recensies in Google Play!) of bijlagen in je e-mail niet zomaar te openen als je vooraf niet weet wat het zou moeten zijn.

AVG AntiVirus scant gedownloade apps meteen om te kijken of het geen virussen of andere verdachte dingen bevat. En deze app scant ook alle andere data, verdachte SMS berichten en instellingen van je Android om te kijken of het veilig is.

AVG Antivirus is niet alleen een virusscanner, maar ook een anti-diefstal programma. Want je kunt met deze app je telefoon op afstand traceren wanneer je deze kwijt bent. Uiteraard moet het toestel dan wel aan staan en de AVG App er nog steeds op staan, maar als dat het geval is dan kun je op een Google Maps kaart zien waar deze is.

De app laat je in een handig overzicht zien wat er niet veilig is aan je toestel, en houdt daarbij ook de AVG Antivirusprestaties van je toestel in de gaten en bevat een aantal functies om deze te verbeteren. Daarnaast kun je ook je toestel ook op afstand beheren, zo kun je alle data op afstand wissen en je toestel blokkeren zodat niemand bij je gegevens kan komen als je toestel gestolen of kwijt is.

Ik gebruikte AVG altijd al naar volle tevredenheid op mijn computer, en ook op mijn Android is dit een erg aangename app om over te beschikken. Net als voor op je computer is ook de Android versie gratis. Er bestaat ook een betaalde versie waarin je net iets meer functies kunt gebruiken, maar voor de basis functionaliteiten betaal je dus niets.

 


AndroidBytes Waardering:
Rating 50

Screenshots:
AVG AntivirusAVG AntivirusAVG Antivirus 3

Download AVG AntiVirus (gratis)

Via Google PlayVia QR Code
Download button QR AVG Antivirus

Eén gedachte over “AVG AntiVirus : Virussccanner voor Android”

  1. Ik heb een probleem met deze app. (AVG Free)
    Bij de eerste scan scant hij keurig de apps (1/3), maar wanneer hij aankomt bij inhoud scannen (2/3) stopt hij en sluit de app automatisch af. Hoe kan ik dit probleem verhelpen?
    Is er iets mis met mijn telefoon (Samsung galaxy SIII mini)?

    Alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *