De beste en leukste apps voor Cardboard VR

 

De Cardboard biedt een fantastische VR beleving voor weinig geld. Een Cardboard koop je voor een paar euro bijvoorbeeld op Ebay, maar is ook te koop in Nederlandse shops (je betaalt dan vaak iets meer, maar de levering is sneller).
Voor ongeveer 2 euro koop je al een kartonnen Cardboard, maar als je meer comfort en kwaliteit wilt dan kun je voor iets meer geld ook een kunstof Cardboard kopen.

Als je er eenmaal één gekocht hebt, wat moet je dan gezien hebben? Dat lees je hieronder.

Overzicht beste Cardboard apps

Cedar Point VR

Er zijn heel veel rollercoaster apps te vinden, maar Cedar Point VR geeft wat mij betreft de beste ervaring tot nu toe. Als je de klim naar boven maakt kijk je rustig om je heen en heb je uitzicht over een pretpark. Vervolgens maak je een hele steile daling en neem je een paar loopings mee. Als je een rit in deze achtbaan maakt is het overigens verstandig om te blijven zitten 🙂
Vergeleken met andere rollercoaster apps had ik bij deze het meeste gevoel dat ik er “echt” in zat.

beste-cardboard-apps-cedar-vr
Download Cedar Point VR:
Download button
 

 

 


Jurassic VR

Jurassic VR is een app waarin je niet echt een doel hebt maar welke je de potentie van VR goed laat zien. Je loopt hierbij over een veld en komt zo nu en dan een dinosaurus tegen. Je loopt automatisch de kant op waar je naar toe kijkt. Leuk om te proberen bij deze app is om erbij te blijven staan om meer het gevoel te krijgen dat je loopt (pas op dat je nergens tegen aan loopt als je echt gaat lopen)

beste-cardboard-apps-jurassic-vr
Download Jurassic VR:
Download button

 

 

 


Paul McCartney

Voor muziekliefhebbers biedt de cardboard ook leuke mogelijkheden, één van de bekendste apps is een optreden van Paul McCartney van het nummer “Live and let die”. Hierbij sta je naast Paul en beleef je het optreden vanaf het podium, af en toe verplaats je jezelf naar het publiek. Deze ervaring is helemaal mooi als je het geluid met koptelefoon afspeelt.

beste-cardboard-apps-paul-mccartney
Download Paul McCartney:
Download button

 

 

 


A Chair in a Room

Virtual Reality makat het horror genre nog enger en deze game is daar zeker het bewijs van. Naast A Chair in a Room zijn er nog meer horror games, maar deze heeft echt hele mooie graphics (je telefoon moet hiervoor wel geschikt zijn). In het begin vraag je jezelf wellicht af wat het doel is van dit spel, maar na goed zoeken kom je er vanzelf achter. Deze game is zeker niet aan te raden als je hartproblemen hebt.

beste-cardboard-apps-aciar
Download A Chair in a Room:
Download button

 

 

 


Titans of Space

Titans of Space hoort ook op de lijst van beste Cardboard VR apps. Deze app geeft je een leerzame rondleiding door het heelal waarbij je lang vele planeten gaat en hierbij details krijgt over de grootte, afstand etc. Ook al vind je dit totaal niet interessant, dan is het nog steeds een mooie app om de cardboard goed te ervaren.

beste-cardboard-apps-titans of space
Download Titans of Space:
Download button

 

Nog meer beste Cardboard apps en games

Heb jij nog Cardboard aps of games welke op de lijst van beste apps horen? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *