CM Launcher – Geef je toestel een nieuwe look

Met CM Launcher geef je jouw Android toestel niet alleen een andere look, maar je maakt hem volgens de ontwikkelaar van deze launcher ook sneller en veiliger.

Wat is een Launcher?

Misschien vraag je je af wat een Launcher eigenlijk is. De Launcher is het opstartprogramma van je Android toestel. Deze bestaat uit je Home scherm en het scherm waar al je Apps staan. Vanaf de Launcher kun je alle apps van je Android Toestel openen. Veel fabrikanten leveren hun Android toestellen met een eigen launcher. Zo heeft Samsung de TouchWiz launcher en HTC heeft Sense. Deze launchers kun je ook vervangen voor andere launchers zoals CM Launcher.

Zodra je CM Launcher geïnstalleerd hebt valt je meteen op dat veel app icoontjes er anders uit zien. Ze hebben CM Launcherallemaal ronde hoekjes en ze zijn anders gesorteerd. CM gooit je apps in verschillende groepen, zo zijn er groepen voor Spellen, Communicatie, Media etc. Maar je kunt de apps ook uit een groep halen en rechtstreeks op je homescherm plaatsen.

In het Pull-down menu bovenin (waar je meldingen staan) krijg je er een aantal functies bij, hier kun je eenvoudig je beltoon aan of uitzetten, de flitser van je camera aanzetten als zaklamp, en nog meer handige dingen aanpassen.

Je kunt de achtergrond van je toestel aanpassen met de CM achtergronden, hier kun je kiezen uit een enorme bibliotheek van mooie afbeeldingen. Uiteraard kun je ook nog steeds je eigen foto of afbeelding instellen als achtergrond.

De snelheid en veiligheid

CM presenteert deze launcher als een snelle en veilige launcher, maar hoe is dit in de praktijk? Met de telefoons en tablets van tegenwoordig zul je bij dagelijks gebruik niets merken van snelheidsverschil ten opzichte van een standaard launcher. CM launcher wordt geleverd met een boost knop die je geheugen vrij maakt, daarnaast is Clean Master aanwezig die je kan helpen om overbodige bestanden van je toestel kan verwijderen om meer ruimte vrij te maken. Cleanmaster kan je toestel ook direct scannen op virussen en kwetsbaarheden, deze geeft waarschuwingen als er een virus is gevonden of wanneer er een instelling van je toestel niet veilig is.

Er zijn tientallen verschillende launchers te vinden in de Play Store. CM Launcher staat momenteel hoog in de lijst van populairste apps, en dat is natuurlijk niet zonder een reden. Deze launcher ziet er goed uit en werkt erg prettig!


Screenshots:

CM LauncherCM LauncherCM Launcher

Download CM Launcher

Via Google Play
Download button

 

7 gedachten over “CM Launcher – Geef je toestel een nieuwe look”

  1. Je gaat naar Instellingen> Applicatiebeheer zoek naar cm launcher tik de app aan en tik dan op verwijderen. Hopelijk heb ik je kunnen helpen, Tim Janssen

  2. Ik krijg dagelijks een melding van CM Launcher, terwijl die app niet geinstalleerd is. Bij de apps in het menu instellingen staat CM Launcher niet en als ik de app intik kan ik CM Launcher alleen installeren. Waar de dagelijkse melding uitgeschakeld kan worden is mij onduidelijk. Wie kan me helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *