De drie beste Android apps voor het vinden van een tweedehands auto

Vrijwel niemand gaat tegenwoordig nog naar occasionhandelaren in verafgelegen industrieterreinen om een tweedehands auto te kopen. Sinds de opmars van sites als Autoscout24 en Autotrader krijg je een bijna volledig overzicht van alle auto’s op je scherm, waardoor je eenvoudig de specificaties en prijzen kunt vergelijken. Ook hier vergroot het internet de kracht van de koper. De laatste jaren zijn apps voor het vinden van occasions sterk in opkomst. Bij Autoscout24 wordt nu reeds de helft van de zoekopdrachten via de app gegenereerd. Drie apps die je helpen bij het vinden van de auto die aansluit bij jouw behoeftes.

Autoweek

autoweekLaten we beginnen met een app die je niet helpt bij het vinden van een tweedehands auto maar wel zeer behulpzaam is bij het selecteren van het merk en model van de auto die bij jou past. Autoweek biedt met deze gratis app heel erg veel autonieuws en verder alle testresultaten, technische details, rij-impressies en video’s van welke auto je maar kunt bedenken. Filter op de specificaties, prijs en prestaties waaraan jouw droomauto moet voldoen en vergelijk heel handig de geselecteerde modellen.

Download button

Autoscout24

autoscout24De grootste online marktplaats voor tweedehands auto’s van Europa heeft een zeer gebruiksvriendelijke en volledige app gelanceerd. De Android-versie is zojuist geüpdated en biedt snelle zoekresultaten en tal van mogelijkheden om te filteren en te vergelijken. Een bijzondere feature is dat je een foto kunt uploaden van een auto die je op straat ziet, waarna de app deze herkent en je direct het actuele aanbod van dit model laat zien.

Download button

Auto Trader

autotraderEen grote speler op de Nederlandse markt is Auto Trader. De mogelijkheden zijn net wat minder dan welke Autoscout24 biedt, maar deze app is zeker aan te raden om achter de hand te houden. Met tal van handige opties, zoals een checklist waarop je kunt aanvinken aan welke eisen jouw auto moet voldoen. Ook het vergelijken van vooraf door jou geselecteerde modellen gaat heel gemakkelijk en overzichtelijk.

Download button

 

 


Eén gedachte over “De drie beste Android apps voor het vinden van een tweedehands auto”

  1. Vergeet de ‘Ok Occasions’ app niet. Deze verdient zeker een vermelding.

    Met deze app zoek je tussen meer dan 300.000 occasions van grote occasion website’s naar jou volgende auto.
    Simpel zoeken op merk en model of uitgebreid zoeken met vele opties, alles is mogelijk. Sla occasions op als favoriet of mail ze door naar een vriend(in).
    De Ok Occasions app is een zeer gebruiksvriendelijke app om onafhankelijk van aanbieders op zoek te gaan naar je volgende auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *