EHBO : Een leven redden met je Android

EHBOHeb je wel eens iemand gezien die direct medische hulp nodig had maar je wist niet wat je moest doen? Ik niet gelukkig :-). Met de EHBO app voor Android krijg je op basis van symptomen een aantal instructies waarmee je iemand kunt helpen.

De EHBO app is uitgebracht door Het Nederlandse Rode Kruis, het is een goed initiatief en ik hoop dat er veel mensen mee geholpen zullen worden. Voor mensen zoals ik is het misschien wel een uitkomst, ik zou normaal gesproken niet weten wat ik in een bepaalde situatie zou moeten doen, maar of ik op zo’n moment er aan denk dat ik die app nog heb, dat vraag ik me af.

Zodra je de EHBO app opent krijg je een aantal opties, er zijn 3 erg opvallende opties in het rood weergegeven, dit zijn de opties om de dichtstbijzijnde EHBO post te vinden, instructies om te reanimeren en de optie om direct 112 te bellen.

Daarnaast heb je nog een aantal opties waarmee je op basis van het symptoom de instructies kunt lezen. Hierbij krijg je eerst een overzicht om alles te controleren of je echt het juiste symptoom gekozen hebt. Daarna lees je de instructies welke je moet uitvoeren om die persoon te helpen, hierbij staan soms afbeeldingen om bepaalde handelingen duidelijk te maken.

Om te testen of je een beetje op de hoogte bent van Eerste Hulp Bij Ongelukken kun je de EHBO test doen vanuit de app. Hierbij krijg je 7 vragen waarin een situatie geschetst wordt en jij uit meerkeuze antwoorden de juiste handeling moet selecteren. Na afloop zie je welke vragen je goed hebt en bij de vragen welke je fout had krijg je een uitleg over hoe je had moeten handelen.

In de praktijk moet je natuurlijk eerst even lezen, en de boodschap van de app is duidelijk dat je 112 moet bellen wanneer er echt iets ernstigs aan de hand lijkt te zijn.

AndroidBytes Waardering:
Rating 35

 

Screenshots:
EHBO 4 EHBO 1 EHBO 2

EHBO 3

Download EHBO App voor Android

Download via Google Play
Download via QR Code:
QR EHBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *