EnergyVikings Energiemonitor – Inzage in je energieverbruik

energyvikings

Het monitoren van je energieverbruik is verstandig, want als je bewust bent van je verbruik kun je eventueel actie ondernemen.  Er zijn verschillende mogelijkheden om je energieverbruik te monitoren maar hierbij ben je vrijwel altijd afhankelijk van je energieleverancier.

Met de EnergyVikings Energiemonitor heb je altijd inzage in hoeveel gas of elektriciteit je gebruikt, ongeacht welke aanbieder je hebt. Voorwaarde hiervoor is wel dat je beschikt over een slimme meter. Slimme meters worden de komende periode door heel Nederland geplaatst. Als je deze nog niet hebt dan zal de netwerkbeheerder dit in de toekomst gratis bij je aansluiten. Maar als je hier niet op wilt wachten dan kun je deze alvast aanvragen bij je netwerkbeheerder, je betaalt in dat geval wel eenmalig kosten.

In de app kun je op ieder moment van de dag je verbruik controleren en de app geeft een bericht wanneer het verbruik hoger is dan normaal. Daarbij kun je een besparingsdoel instellen om jezelf te motiveren zuinig om te gaan met je energieverbruik.

Ben je nog niet bewust bezig met je energieverbruik, dan is het registreren bij EnergyVikings een eenvoudige manier om hiermee te beginnen. De app is helemaal gratis en zal je geld besparen als je doelen instelt en probeert deze te halen.

Om gebruik te kunnen maken van de EnergyVikings Energiemonitor moet je een account aanmaken. Dit doe je eenvoudig op http://www.energyvikings.com. Na het invullen van je gegevens krijg je een e-mail toegestuurd met een aantal voorwaarden, deze moet je accepteren om EnergyVikings toestemming te geven om je meters uit te lezen. Een aantal dagen na het accepteren van je voorwaarden kan EnergyVikings je meters uitlezen en jouw verbruik tonen in de app.

 


Screenshots:
energyvikings-1energyvikings-2

Download EnergyVikings Energiemonitor

Via Google Play
Download button

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *