Hangouts : WhatsApp alternatief van Google

HangoutsGister heeft Google zijn nieuwe chatdienst Hangouts gelanceerd. En als er een nieuwe app is dan wil ik deze natuurlijk meteen testen. Hangouts vervangt de app “Talk” welke standaard geïnstalleerd staat op de meeste Android toestellen.

Het installeren van Hangouts was al lastig, de app bleef het oude Talk openen maar ik kwam erachter dat ik via mijn browser alsnog de app kon updaten. Nadat ik dit gedaan had leek het eindelijk te werken. Ik heb meteen iemand anders Hangouts laten installeren om wat berichten heen en weer te sturen en dit ging gelukkig goed.

Naast berichten kun je ook smileys en foto’s naar elkaar sturen, precies zoals je dit bij WhatsApp ook kunt doen.Ook kun je een zo genaamde Hangout starten waarin je meerdere mensen kunt toevoegen om mee te chatten. Een extra toevoeging ten opzichte van WhatsApp is dat je elkaar ook kunt videobellen.

Nog een aangename functie is dat Hangouts niet alleen voor Android geschikt is, maar ook voor iPhone enHangouts zelfs via de browser op je computer. Je moet overigens wel over een Google+ account beschikken. Je kunt andere gebruikers dan zoeken op basis van hun naam of gmail adres.

Ook kent de app een verificatie op basis van mobiel telefoonnummer zodat je kunt zien wie van je contacten ook gebruik maakt van Hangouts. Net een dag na de lancering lijkt het er nog niet op dat veel mensen gebruik maken van Hangouts maar het kan even tijd nodig hebben. Ik ben erg benieuwd of mensen zullen overstappen van WhatsApp, een app waar de meeste al erg vertrouwd mee zijn en waarvan je zeker weet dat veel mensen er al gebruik van maken.

Na een paar uur testen zonder veel chatpartners is de app een beetje lastig om te beoordelen, het is jammer dat de installatie zo lastig ging, maar verder ziet de app er prima uit.

 


AndroidBytes Waardering:
Rating 35

Screenshots:
HangoutsHangoutsHangouts

Download Hangouts (gratis)

Via Google PlayVia QR Code
Download button QR Hangouts

3 gedachten over “Hangouts : WhatsApp alternatief van Google”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *