Kids Place : Je Android veilig voor kinderen

Kids Place Parental ControlAls je geen kinderen hebt, of kleine neefjes, nichtjes etc., dan kun je de app van vandaag overslaan. Kids Place is namelijk een app om een kinderslot op je telefoon te zetten en alleen maar toegang te geven tot bepaalde apps of filmpjes.

Ik ben zelf wel een voorstander van (beperkt) gebruik van een smartphone of tablet door kinderen want het kan ook best leerzaam zijn. Als je ziet hoe snel een 2-jarige al begrijpt hoe een foto album werkt is dat natuurlijk leuk om te zien. En er zijn natuurlijk speciale educatieve spellen voor kinderen.

Maar als een kind met je telefoon of tablet speelt dan wil je niet dat ze per ongeluk je mailprogramma openen en van alles verwijderen, of betaalde apps downloaden met je opgeslagen credit-card gegevens. En dit soort dingen kun je dus voorkomen met Kids Place.

Wanneer je Kids Place geïnstalleerd en geopend hebt dan kun je een PIN code instellen waarmee je op dat moment alleen nog maar de app kunt afsluiten. Je kunt instellen dat de Android Home knop niet naar je begin scherm gaat, en eventueel dat er geen gebruik gemaakt kan worden van de internet verbinding.

Er is alleen nog maar een scherm te zien met daarop een aantal door jou gekozen apps of games welke Kids Place Parental Controlgeopend kunnen worden. Daarnaast kun je een bijbehorende video player plugin installeren waarmee alleen bepaalde filmpjes gekeken kunnen worden.

Met Kids Place is alles op je telefoon veilig, er kan niet iets ongewenst geopend of verwijderd worden, zo kun je kinderen gerust laten spelen of leren met je Android. Wat mij betreft een erg handige app voor mensen met kinderen.


AndroidBytes Waardering:
Rating 45

Screenshots:
Kids Place Parental ControlKids Place Parental ControlKids Place Parental Control

Download Kids Place – Parental Control (gratis)

Via Google PlayVia QR Code
Download button QR Kids Place Parental Control

Eén gedachte over “Kids Place : Je Android veilig voor kinderen”

  1. Zojuist op mn huawei p9 lite kids place geïnstalleerd.
    Maar ik kan mn home button niet gebruiken omdat iets van mn instellingen niet goed is…
    Iemand een idee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *