Kingsoft Office : Office voor Android

Kingsoft OfficeMicrosoft kondigde een tijd geleden aan dat ze in maart van 2013 Office voor Android beschikbaar te maken maar afgelopen week bleek toch dat dit pas eind 2014 gaat gebeuren.

Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor Office maar Kingsoft Office voor Android is naar mijn mening toch één van de betere en is ook nog eens gratis. Voor intensief gebruik geef ik toch de voorkeur aan een Office pakket op mijn computer maar voor licht gebruik kun je prima je Android gebruiken. Al is het dan wel weer aan te raden om een tablet te gebruiken in plaats van een telefoon.

In Kingsoft Office voor Android kun je Word documenten, Excel sheets, Powerpoint presentaties en eenvoudige tekstbestanden maken en openen. Om te compatibiliteit met de Microsoft Office documenten te testen heb ik een aantal documenten geopend om te kijken of alles nog goed leesbaar blijft. En dit was zeker het geval. Ook formules en grafieken gemaakt in Excel doen het nog goed nadat ze geopend zijn in Kingsoft Office

De verschillende bestand extensies zoals, “doc, docx, xls,xlsx, ppt, pptx” zijn gewoon te openen en te bewerken. Alle basisfuncties die je nodig hebt kun je gebruiken en daarnaast kun je verbinding maken met je DropBox of Google Drive account om daar je bestanden vandaan te halen en op te kunnen slaan. Maar uiteraard kun je de bestanden ook op het geheugen van je Android apparaat opslaan.

Kingsoft Office

Ik heb zelf geen problemen kunnen ondervinden met Kingsoft Office, in Google Play lees ik wel een aantal problemen met het opslaan van documenten maar over het algemeen zijn alle recensies erg positief.

Mocht je regelmatig Office documenten willen bekijken of maken dan is Kingsoft Office een prima pakket om je hierbij te helpen.

AndroidBytes Waardering:
Rating 45

Screenshots:
Kingsoft OfficeKingsoft OfficeKingsoft Office

Download Kingsoft Office voor Android

Via Google PlayVia QR Code
Download button QR Kingsoft Office

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *