MapFactor Navigator : Gratis offline Android navigatie

NavigatorNormaal gesproken navigeer ik standaard met Google Maps navigatie maar als ik in het buitenland ben dan doe ik dit liever niet omdat je hiervoor een internetverbinding moet hebben en dit duur uit kan pakken. Bij MapFactor Navigator hoeft dit niet, hier download je vooraf de kaarten en kun je gewoon offline navigeren op je Android toestel.

Navigator is op dit moment nog in Beta fase, dat houdt dus in dat ik rekening moet houden met het feit dat dit nog geen volledig afgewerkte app is. Om dit te testen heb ik de app gedownload, vanuit de app kreeg ik de mogelijkheid om de kaart van Nederland meteen te downloaden, dit heb ik uiteraard gedaan. Wel moet je eerst kiezen of je gebruik maakt van de OpenStreetMap kaarten of TomTom kaarten. Voor deze laatste moet je betalen, en aangezien ik liever niet betaal voor iets als het ook gratis kan (ik ben vast niet de enige daarin :)) heb ik gekozen voor de OpenStreetMap kaarten.

Wat lastig is, is dat je bij het invoeren van een adres geen huisnummers kunt aangeven, als je een straat invoert kun je alleen kiezen voor een bepaalde kruising met een andere straat, dat is lastig maar je weet in ieder geval dat je in de buurt bent van je bestemming.

Ik ben de auto in gesprongen, heb mijn bestemming ingevoerd en begon met rijden. De eerste paar meters was Navigator het niet met me eens en wilde de andere kant op, waarvan ik zeker wist dat ik niet die kan op moest, maar na een tijdje besloot de app zich toch maar aan mij aan te passen.

Bij de eerste instructies die ik kreeg over links of rechts afslaan moest ik even lachen, de stem met de instructies heeft namelijk een redelijk aanwezig accent, maar is gelukkig wel duidelijk.

De route op het scherm is redelijk duidelijk, wel vind ik het er lang niet zo mooi uit zien als bijvoorbeeld Google Maps Navigatie maar dat kan een kwestie van smaak zijn. Ook het wijzigen van je bestemming was even zoeken en onhandig maar als je eenmaal weet hoe dat werkt valt het wel mee.

Onderweg gaf Navigator af en toe aan dat ik te hard reed (doe ik anders nooit natuurlijk), wat wel handig kan zijn, deze functie kun je overigens ook uitzetten.

Na ongeveer 60 kilometer rijden was ik op mijn bestemming, nou ja, aan het begin van de straat omdat je dus geen huisnummers kunt invoeren.

Voor een beta versie is het veelbelovend, een prima alternatief voor Google Maps Navigatie als je geen mobiele data wilt gebruiken en geen geld wilt uitgeven aan een offline Android navigatie app. Maar wanneer je wel mobiele data wilt of kunt gebruiken zou ik op dit moment liever kiezen voor Navigatie via Google Maps.

Waardering:
Rating 30

Screenshots:
Navigator 1 Navigator 2 Navigator 3

Download MapFactor Navigator

Download link: Download via Google Play
Download via QR Code:
QR Navigator

2 gedachten over “MapFactor Navigator : Gratis offline Android navigatie”

  1. Dit navigatie systeem bevalt goed. Ik gebruik het ook in africa , omdat daar vaak geen goede kaarten zijn. Maar ik heb een vraag: weet iemand hoe je een waypoint kan vastleggen op het scherm en het een naam kan geven, of kan dat helemaal niet ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *