Path : Facebook concurrent?

PathWat is Path?

Path is een social media netwerk en bestaat al een tijdje, maar ik kreeg hierover binnen een paar minuten van verschillende mensen de tip om hier over te schrijven, en dat doe ik dan ook graag. Waar de hype ineens vandaan komt weet ik nog niet, maar sinds een dag wordt deze app massaal gedownload en hoor ik verschillende mensen om me heen er over praten.

Ik heb Path meteen gedownload en een account aangemaakt. Daarnaast heb ik nog even gekeken bij de recensies om te kijken wat de mensen er tot nu toe van vinden. Ik werd hierbij meteen al gewaarschuwd dat de app via SMS berichten stuurt naar contacten in je telefoonboek. Ook toen ik hier verder naar heb gezocht blijkt dat de makers van Path hier al eerder problemen mee hebben gehad, maar zij zien dat niet als een probleem, maar als een functionaliteit. Mocht je de app installeren, wees dan in ieder geval voorzichtig met waarvoor je de app toestemming geeft.

Path kun je wel een beetje vergelijken met Facebook, je kunt mensen toevoegen en iedereen laten weten wat je aan het doen bent, of wat je bijvoorbeeld aan het kijken of luisteren bent. Je kunt de app overigens ook koppelen aan andere netwerken zoals bijvoorbeeld Facebook en Twitter.Path

Ik moet wel zeggen dat Path er erg goed uit ziet maar de werking is soms nog een beetje traag. Na het toevoegen van vrienden werkte de “accepteer” knop in mijn geval pas na enkele minuten.

Je kunt met de app ook prive berichten sturen, bij deze berichten kun je, naast tekst, ook “stickers” naar elkaar sturen. Dit zijn plaatjes waaruit je kunt kiezen. Er is tevens een winkel aanwezig waarin je tegen betaling extra stickers kunt kopen, maar hiervan zie ik de toegevoegde waarde totaal niet.

Ik ben erg benieuwd wat Path in de toekomst gaat doen, of dit een korte hype gaat zijn waarbij iedereen snel weer afhaakt, of dat mensen er massaal gebruik van zullen maken.

 


AndroidBytes Waardering:
Rating 40

Screenshots:
PathPathPath

Download Path (gratis)

Via Google PlayVia QR Code
Download button QR Path

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *