Pinterest : Prikbord met interesses

PinterestPinterest is een prikbord waarop je je interesses kunt prikken (pinnen) en deze kunt delen met anderen. Het idee is dat je alles wat je leuk vindt of jou interesseert op je prikbord gooit, dit kunnen verhaaltjes, video’s of notities zijn.

Pinterest is een platform, de Android App zorgt er alleen voor dat je dingen kunt doen op dit platform. Pinterest werkt namelijk ook gewoon via je browser of op een iPhone.

Als je een prikbord gemaakt hebt dan kun je deze delen met vrienden of anderen, zij kunnen dan alles zien wat jij op jouw prikbord plaatst. Je kunt binnen je eigen profiel meerdere prikborden aanmaken met verschillende categorieën of interesses. Uiteraard kun jij ook de prikborden van anderen volgen.

Het is bij Pinterest mogelijk om prikborden te zoeken op basis van iemands naam, maar je kunt ook zoeken op een onderwerp welke jij interessant vindt om een overzicht te krijgen met alle pins in die categorie.

De Pins van anderen kun je repinnen, hiermee plaats je diezelfde pin op jouw prikbord. Daarnaast is het mogelijk om erop te reageren en ook kun je pins “leuk” vinden. Deze opties zijn natuurlijk heel herkenbaar van bijvoorbeeld Facebook en andere sociale media.

In principe kun je vanuit de Android alles doen wat je wilt, zoals prikborden van anderen bekijken en eventueel dingen daar vanaf re-pinnen, maar daarnaast ook foto’s gemaakt met je toestel, vanuit de Android galerij pinnen op je prikbord.

Ik vind de prikborden er overigens vaak ontzettend chaotisch uit zien, je krijgt namelijk alle plaatjes in 1 keer op je scherm te zien, alles staat naast elkaar en onder elkaar. Maar dit maakt blijkbaar niet uit als het je interesseert. Ik heb dit getest door te kijken naar Android prikborden, en dan leest het inderdaad een stuk prettiger dan wanneer ik prikborden bekijk die me niets interesseren. Overigens op mijn Galaxy Nexus krijg ik maar 2 rijen met pins naast elkaar te zien, wat het alweer een stuk overzichtelijker maakt.

Of ik mijn account, welke ik speciaal voor deze review aangemaakt heb, blijf gebruiken is nog maar de vraag. Pinterest schijnt wel enorm aan het groeien zijn, een AndroidBytes account is in ieder geval alvast aangemaakt, dus wellicht is AndroidBytes binnenkort ook te vinden (met invulling dan) op Pinterest.

Link: Website van Pinterest

AndroidBytes Waardering:
Rating 40

 

Screenshots:
Pinterest 2Pinterest 3 Pinterest 1

Download Pinterest:

Download via Google Play
Download via QR Code:
QR Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *