QR Droid : QR codes scannen

QR DroidJe ziet ze regelmatig voorbij komen, QR Codes. Voor de mensen die niet weten wat dit is, dit is een modernere vorm van de streepjescode. Waar de streepjescode alleen vertaald kan worden naar cijfers kan de QR code ook letters en andere tekens bevatten. QR staat voor “Quick Response”, ze worden gebruikt om mensen op een snelle manier meer informatie ergens over te laten bekijken. Ook op AndroidBytes zie je ze voorbij komen (ook onderaan dit bericht).

Om een QR code te kunnen lezen heb je een QR scanner nodig, dit kan op je smartphone middels een app die via je camera de QR code bekijkt en vertaalt naar tekst of een URL. In de Google Play zijn meerdere apps hiervoor te vinden en eigenlijk doen ze uiteindelijk hetzelfde.

Zodra je QR Droid opent is meteen de camera geactiveerd en kun je deze meteen op de QR code richten, zodra de camera een QR Code heeft gevonden trilt je telefoon en de eerste keer krijg je de vraag wat je met de QR code wilt doen, je krijgt 2 opties, 1: Telkens vragen, 2: URL Openen. Ik vraag me af waarom je optie 1 zou kiezen als je uiteindelijk toch altijd voor optie 2 zult kiezen (want je scant toch niet voor niets de code?). Maar als je optie 2 kiest dan hoef je de volgende keer nooit meer iets te selecteren en kun je dus altijd direct een QR code scannen door alleen maar de app te openen en de camera op de code te richten.

Eigenlijk is er niets aan te merken op QR Droid, het is een app die doet wat het moet doen maar onderscheid zich niet echt ten opzichte van andere QR scanners.

Waardering:
4 sterren

Screenshots:
QR Droid 1 QR Droid 2

Download QR Droid

>Download link: Download via Google Play
Download via QR Code:
QR QR Droid
(Hiervoor heb je uiteraard eerst een QR Scanner nodig ;-))

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *