Rabo Bankieren : Mobiel Bankzaken regelen

Rabo BankierenDe Rabobank app voor Android is niet heel erg nieuw maar is wel een app welke onmisbaar is als je bankiert bij de Rabobank.

Met de Rabo Bankieren app kun je eenvoudig je saldo checken maar natuurlijk ook overboekingen doen. Om dit te kunnen moet je na installatie van de app eenmalig je toestel verifiëren met je random reader. Hierna moet je met je inlogcode inloggen om je bankzaken te kunnen regelen.

Na het inloggen kun je de saldochecker instellen, als je dit doet dan kun je altijd je saldo bekijken zonder je inlogcode te gebruiken. Dit scheelt je een aantal handelingen als je vaak je saldo checkt. Je kunt met deRabo Bankieren saldochecker verder niets zien, dus geen bij en/of afschrijvingen. Daarvoor zul je dan weer in moeten loggen met je code.

Ook als je meerdere rekeningen hebt bij de Rabobank, privé of zakelijk, dan kun je deze ook toevoegen. Als je gekoppelde rekeningen hebt, bijvoorbeeld een spaarrekening bij een betaalrekening, dan zie je deze netjes bij elkaar staan.

Om overboekingen te doen heb je nog wel je random reader nodig, dit maakt de app wel wat minder mobiel want ik kan me voorstellen dat je deze niet altijd bij je hebt. Maar voor de veiligheid is dit natuurlijk wel beter. Als je een interne overboeking wilt doen, op een gekoppelde rekening, dan heb je de random reader niet nodig.

Iets wat ik zelf nog wel vervelend vind is dat je steeds opnieuw in moet loggen als je scherm uit geweest is. Als je net bezig bent in een transactie en even niets doet, omdat je bijvoorbeeld iets op moet zoeken, en je scherm gaat uit dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Ik zou het prettiger vinden als er een aantal seconden gewacht zou worden voordat je sessie beëindigd wordt wanneer je scherm uit staat.

Ondanks de kleine onhandigheden, welke natuurlijk wel gedaan zijn om de veiligheid te waarborgen, is de Rabobank Android App een erg handige app als je klant bent bij de Rabobank.

 


AndroidBytes Waardering:
Rating 40

Screenshots:
Rabo BankierenRabo BankierenRabo Bankieren

Download Rabo Bankieren (gratis)

Via Google PlayVia QR Code
Download button QR Rabo Bankieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *