Smart App Lock – Apps beveiligen

Met Smart App Lock kun je apps afschermen zodat ze niet door anderen geopend kunnen worden. Dit afschermen doe je door het instellen van beveiligingscode welke ingevoerd moet worden als je bepaalde apps opent.

Na de installatie van Smart App Lock moet je eenmalig aangeven op welke manier je de apps wilt vergrendelen. Hierbij kun je kiezen voor een 4 cijferige pincode of een wachtwoord. Maar je kunt ook een gebaar, of gesture, instellen waarmee je een soort handtekening op het scherm tekent. Daarnaast kun je ook een patroon instellen waarbij je een aantal bolletjes in een bepaalde volgorde met elkaar moet verbinden.

Na het instellen van je beveilging kies je de apps waarvoor je dit wilt toepassen, je kunt dit voor alles doen wat er maar op je Android staat, zoals bijvoorbeeld je fotoalbum of je Facebook app. Mocht iemand dan je telefoon weten te bemachtigen dan kunnen ze niet zonder het invoeren van jouw beveiligingscode bij de afgeschermde apps komen.
Zorg er dan wel voor dat je ook de Instellingen app beveiligt, want anders is het verwijderen van Smart App Lock een optie en kan iemand alsnog bij je apps komen.

Zelf vind ik deze toepassing erg handig voor kinderen. Installeer Smart App Lock zodat je de browser, Playstore en eigenlijk alles behalve de spelletjes kan beveiligen. Als ze dan in een spel op een advertentie drukken dan wordt het openen van de browser geblokkeerd door Smart App Lock, erg handig! En zo voorkom je dat er allerlei ongewenste apps en spelletjes geinstalleerd worden. Dit kun je overigens ook voorkomen door ze ander speelgoed te geven šŸ˜‰

Naast het beveiligen van Apps zit Smart App Lock boordevol met andere mogelijkheden, je kun ook voorkomen dat bepaalde instellingen aangepast worden en je kunt je telefoon volledig vergrendelen op afstand door een sms met een ingestelde tekst naar je telefoon te sturen voor als je telefoon kwijt of gestolen is.

Smart App Lock is ontzettend uitgebreid, maar heel eenvoudig in te stellen en te bedienen. Als er iets is wat je wilt beveiligen op je Android dan zit het wel in deze app. Smart App Lock is gratis te downloaden in de Play Store (zie onderstaande link)


Screenshots:

smart-app-lock-1smart-app-lock-2smart-app-lock-3

Download Smart App Lock

Via Google Play
Download button

 

2 gedachten over “Smart App Lock – Apps beveiligen”

  1. Maar als ik de app wil verwijderen hoe doe ik dat?
    Bij de app zelf is verwijderen niet toegankelijk.
    Kun je me helpen?

    Vriendelijke groet

    Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *