SwiftKey : Slim Android toetsenbord met Swype

SwiftKeyIk heb vaak een beetje moeite met het typen van berichten op mijn telefoon, vaak typ ik verkeerde letters en dan heb ik nog niet eens hele dikke vingers. Een Android toetsenbord met hele grote toetsen zul je niet vinden want je hebt toch alle letters nodig in één scherm. SwiftKey probeert dit op te lossen door een aantal opties toe te voegen.

Eén van deze opties is de woord voorspelling, SwiftKey is hierin niet uniek maar werkt wel aardig goed. Daarnaast leert Swiftkey van je typ gedrag en kan daardoor je woorden en zinnen steeds beter voorspellen. Dit leren kan door te kijken naar je verzonden berichten via SMS, Gmail, Facebook etc. Je kunt er ook voor kiezen om niet te leren van bepaalde applicaties.

Zodra je begint te typen op het toetsenbord worden er al 3 voorspellingen gedaan met de meest voor de hand liggende in het midden. Zodra je de spatie toetst wordt het middelste woord automatisch ingevoerd, je kunt handmatig eventueel de andere opties kiezen. Dit is overigens de standaard instelling en kun je ook uitzetten, aangezien ik het toch een beetje irritant vond dat er soms een verkeer woord ingevoerd wordt heb ik dat dan ook maar uitgezet.

Naast normaal typen kun je ook “swypen” over het toetsenbord. SwiftKey noemt dit “SwiftKey Flow”. Hiermee veeg je je vingers over het scherm van letter naar letter. SwiftKey herkent over welke letters je bent gegaan en voert het woord in welke je waarschijnlijk bedoelt. Uiteraard is de kans aanwezig dat er meerdere woorden mogelijk zijn met de letters waar je overheen gegaan bent maar in bijna alle gevallen geeft SwiftKey het juiste woord.

SwiftKey kent tal van instellingen, eigenlijk kun je alles instellen zoals jij dit wilt, zowel het gedrag als het uiterlijk. Van alle geprobeerde toetsenborden op mijn Android vind ik persoonlijk SwiftKey één van de beste.

Dit toetsenbord kost € 3,99 maar je kunt een gratis versie een maand lang proberen, na een maand kun je dan besluiten om SwiftKey eventueel aan te schaffen.

Waardering:
Rating 45

Screenshots:
SwiftKey 1 SwiftKey 2 SwiftKey 3

Download SwiftKey Gratis versie

Download via Google Play: Smartphone versie | Tablet versie
Download via QR Code:

 QR SwiftKey Gratis QR SwiftKey Tablet Gratis
Smartphone versieTablet versie

Download SwiftKey volledige versie

Download via Google Play: Smartphone versie | Tablet versie
Download via QR Code:

 QR SwiftKey volledig QR SwiftKey Tablet volledig
Smartphone versieTablet versie

2 gedachten over “SwiftKey : Slim Android toetsenbord met Swype”

  1. Hoe zet je die optie uit dat hij 3 opties geeft van de meest voor de hand liggende woorden? Ik krijg het niet voor elkaar en vind het nogal irritant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *