SwitchMe : Gebruikersprofielen op je Android

SwitchMeHelaas heeft Android op dit moment nog niet de mogelijkheid om met verschillende profielen in te loggen zodat iedere gebruiker zijn eigen homescreen en apps heeft. Dit zou natuurlijk ontzettend handig zijn als je een tablet hebt welke je met meerdere personen in je huis moet delen, of wanneer je graag onderscheid wilt maken van privé en zakelijk gebruik van je telefoon of tablet. Er gaan geruchten dat dit in de toekomst wel mogelijk zal zijn in Android maar tot op heden kan dit nog niet zomaar. SwitchMe is hierbij de oplossing.

Met SwitchMe kun je meerdere profielen aanmaken zodat iedereen een eigen homescreen heeft met eigen instellingen en apps.
De werking hiervan is erg simpel, je creëert een profiel, geeft deze een naam en als je SwitchMe opent klik je op “Switch” en de telefoon of tablet wordt opnieuw gestart naar het geselecteerde profiel.
Omdat de telefoon of tablet volledig opnieuw gestart wordt duurt het soms wel even (afhankelijk van je toestel) voordat je in het andere profiel zit, maar hiervoor hebben de ontwikkelaars de optie “FastSwitch” ingebouwd, dit kun je aanzetten bij de instellingen. Er wordt al bij vermeldt dat dit experimenteel is en dat het problemen kan opleveren. Het gebruik van FastSwitch scheelt voor het gevoel niet enorm veel dan zonder deze optie.

Deze app is gratis te downloaden en met de gratis versie kun je standaard twee profielen aanmaken, wil je meer profielen aanmaken dan kun je een “key” hiervoor kopen voor € 2,23. Wat mij betreft is dat geen geld voor deze functionaliteit, maar dat hangt volledig af van het feit of je zit te wachten op deze app en meerdere profielen.

Wat wel handig is om te weten is dat je voor het gebruik van SwitchMe root toegang nodig hebt op je telefoon of tablet, iets wat standaard niet het geval is op de meeste apparaten maar gelukkig staan er op internet voldoende handleidingen en tools om je toestel te rooten (Wees uiteraard wel voorzichtig dat je je toestel niet onbruikbaar maakt, rooten is altijd op eigen verantwoordelijkheid).

Waardering:
5 sterren

Screenshots:
SwitchMe 1 SwitchMe 2 SwitchMe 3

Download SwitchMe

Download link: Download via Google Play
Download via QR Code:
QR SwitchMe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *