Toon van Eneco – Grip op energiekosten

Toon EnecoJe hebt er vast wel eens een reclame van gezien: Toon van Eneco. Al een tijdje maak ik gebruik van Toon en zeker nu het buiten weer kouder wordt ben ik er steeds bewuster mee bezig.

Toon is een slimme thermostaat met een uitgebreide interface voor aan de muur en een app voor iOS en uiteraard Android. Je hebt geen laptop of tablet nodig om je energeverbruik in te zien, dit gaat gewoon via je slimme thermostaat aan de muur.

In eerste instantie heb ik Toon niet aangeschaft om energie te besparen, meer vanwege het gadget-gehalte. Ik was al klant bij Eneco en heb voor Toon gekozen  omdat ik Toon veruit de mooiste thermostaat vond vergeleken met de standaard thermostaten van andere aanbieders.

Maar, je kunt er dus ook energie mee besparen, dit moet je overigens niet te letterlijk nemen. Het idee is dat je continu ziet wat je verbruik is en daardoor bewuster wordt van je verbruik. Voor mij werkt dit in ieder geval. Nadat Toon net geinstalleerd was zie je een getal staan bij je continu stroomverbruik, die wil je op dat moment naar beneden halen dus ga je maar eens wat LED lampen aanschaffen en apparaten uitzetten 🙂

Je kunt daarbij ook precies zien hoeveel je in euro’s verbruikt hebt, en hoeveel dit is t.o.v. je maandelijkse betaling, je kunt dan eventueel je maandbedrag aanpassen als je ziet dat het teveel afwijkt. Er zijn allerlei verschillende grafieken en vergelijkingen te vinden. Daarnaast bevat de thermostaat ook extra opties zoals het bekijken van het weer, files etc.

Zoals ik al aangaf kun je Toon ook met een app aansturen. Hiervoor moet Toon wel verbonden zijn met je Wifi netwerk, maar als je dat gedaan hebt kun je overal ter wereld je stroom en gas verbruik bekijken en je verwarming hoger of lager zetten. De app is verder beperkt maar werkt bij mij naar behoren.

Sinds kort kun je ook slimme stekkers bestellen bij Toon waarmee je apparaten kunt bedienen via de app en het verbruik van dat specifieke apparaat kunt zien. Helaas zijn deze slimme stekkers met een prijs van € 54,99 redelijk aan de dure kant en heb ik deze helaas nog niet kunnen testen.

Ervaringen Toon van Eneco

Dit is slechts mijn eigen ervaring, wellicht heb jij een andere ervaring of heb je een bepaalde vraag. Als je iets kwijt wilt over jouw ervaringen met Toon dan kun je die hieronder in een reactie kwijt.


Screenshots:
Toon EnecoToon EnecoToon Eneco

Download Toon van Eneco

Via Google Play
Voor smartphoneVoor tablet
Download buttonDownload button

 

Eén gedachte over “Toon van Eneco – Grip op energiekosten”

  1. Wist je dat je toon eigenlijk een Android tablet is?! Mijn router herkende hem immers als Android, leuk om te weten! Vroeger had ik ooit eens een medion navigatie, dat draaide op Windows Ce (voorloper van Windows mobile) eenmaal geroot had ik een eerderstaduim smartphone! Ben benieuwd of dit met toon ook zou lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *