Viber : Gratis bellen en berichten sturen

ViberMet Viber kun je elkaar gratis bellen en berichten sturen, daarvoor moeten wel beide partijen de app geïnstalleerd hebben, je kunt niet zomaar naar alle nummers bellen. Gelukkig is Viber niet alleen beschikbaar voor Android, maar ook voor iPhone, Windows en BlackBerry.

Viber bestaat al een tijdje en heb je misschien weleens van gehoord. Ik heb Viber zelf in het verleden een keer geïnstalleerd maar vond dat er te weinig mensen gebruik van maakten en heb deze app daarom verder niet meer gebruikt.

Nu een paar maanden later zie ik dat ongeveer 20% van mijn contacten deze app geregistreerd heeft, 1 op de 5 dus, dat vind ik al redelijk veel. Dat garandeert natuurlijk niet dat jij hetzelfde percentage in jouw contacten hebt, maar je zult er zeker een aantal hebben. Deze aantallen zijn overigens niet helemaal representatief, de app laat de personen zien die zich ooit geregistreerd hebben, het kan mogelijk zijn dat zij de app niet meer geïnstalleerd hebben op dit moment.

De eerste keer dat je Viber opent moet je de app toestemming geven om toegang te krijgen tot je contacten, daarna moet je jouw telefoonnummer invullen en krijg je een SMS met een registratie code.

Omdat de registratie gebeurt op basis van je telefoonummer kan de app dus zien wie van jouw bestaande contacten al gebruik maakt van Viber.

Om iemand te kunnen bellen of een bericht te kunnen sturen moet je wel een verbinding hebben met internet. De kwaliteit van je verbinding is bij telefoongesprekken erg belangrijk. Als je een slechte verbinding hebt zal het gesprek met veel haperingen verlopen. Als je met WiFi verbonden bent zijn de gesprekken eigenlijk altijd erg goed (maar nog steeds afhankelijk van de verbinding). Daarnaast moet de persoon die je belt ook beschikken over een goede verbinding.

Als je toch besluit om niet via WiFi te bellen houd dan rekening met het feit dat dit invloed kan hebben op je eventuele databundel van je mobiele provider. Als je buiten je databundel bent dan kan het je alsnog geld gaan kosten.

Op zich is het best een goede app maar niet altijd heel erg betrouwbaar. Als je jezelf wilt verzekeren van bereikbaarheid en goede geluidskwaliteit dan kun je toch beter mobiel bellen.

AndroidBytes Waardering:
Rating 35

Screenshots:
Viber 1 Viber 2 Viber 3

Download Viber

Download via Google Play
Download via QR Code:
QR Viber

Eén gedachte over “Viber : Gratis bellen en berichten sturen”

 1. Hi,
  This is a member of the Viber R&D Team!
  Thank you for your feedback on our application and service.  We are glad to hear about users’ experiences. 🙂

  Please feel free to let us know your thoughts, questions and comments, we’d be happy to assist.
  Thanks,
  Viber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *