Vine voor Android : Een verhaal in zes seconden

VineVine, een app van Twitter, was al een tijdje beschikbaar voor iPhone maar is sinds deze week ook beschikbaar voor Android. Met Vine kun je video’s maken en publiceren, vervolgens kun je ze delen op Twitter en Facebook.

Deze video’s hebben een maximale duur van zes seconden, waarbij je ervoor kunt kiezen om zes seconden achtereenvolgend te filmen, of een filmpje te maken van allemaal korte fragmenten zodat je op een leuke manier een verhaal kunt vertellen.

Je kunt bij Vine inloggen met je Twitter account, maar dit hoeft niet beslist, je kunt ook een nieuw account aanmaken. Na het openen van de app kun je filmpjes van anderen bekijken en ervoor kiezen om je eigen filmpje te maken.

Het maken van een filmpje is erg eenvoudig, je gaat bovenin naar de optie om te filmen en vervolgens zie je het beeld van je camera. Steeds als je het scherm aanraakt dan wordt er opgenomen, en als je je Vinevinger weer van het scherm haalt dan stopt de opname. Zo kun je steeds korte fragmenten maken in een filmpje van maximaal zes seconden met erg leuke effecten. Na het filmen kun je ervoor kiezen de video te publiceren op Vine en/of op Twitter.

De Vine app was voor iPhone al redelijk populair en wordt ook voor Android momenteel al veel gedownload. Helaas zijn de recensies niet allemaal even positief. Er wordt veel geklaagd over crashende apps en niet werkende camera’s. Op mijn Samsung Galaxy S4 werkt de app op zich prima, alleen is de app bij mij ook een keer gecrasht.

Ondanks de slechte recensies van anderen heb ik zelf tot nu toe een positieve ervaring, helaas één crash tot nu toe, maar er zullen ongetwijfeld op korte termijn updates komen waarmee deze problemen opgelost zullen worden.


AndroidBytes Waardering:
Rating 40

Screenshots:
VineVineVine

Download Vine voor Android (gratis)

Via Google PlayVia QR Code
Download button QR Vine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *