Weet ik Veel : Speel mee met de TV Quiz

Weet ik VeelVorige week was het mogelijk om met de “Weet ik Veel” app live mee te spelen met het gelijknamige TV programma op RTL4. Dit bleek echter dramatisch te zijn verlopen, blijkbaar werkte de app bij niemand en was het dus niet mogelijk om mee te spelen tijdens de uitzending. Volgens RTL4 lag dit aan het enorme aantal spelers.

Na alle problemen van vorige week en de ontzettend slechte recensies in Google Play bij deze app moest ik het zelf maar eens gaan proberen. De app staat op dit moment tenslotte op de eerste plaats bij de gratis te downloaden apps.

Zaterdagavond, 20:30 uur, we zitten er klaar voor. De app geopend, TV op RTL 4 en het programma begint. Linda de Mol biedt nog even excuses aan voor vorige week en adviseert meteen al om voor de zekerheid pen en papier klaar te leggen.

Na een introductie komt de eerste vraag op TV en gelijktijdig op mijn telefoon. Het lijkt dus te werken. Ook de volgende vragen gaan goed. Af en toe komt de vraag iets eerder op mijn telefoon dan dat deze op TV is maar dat scheelt slechts enkele seconden. Wat ik wel irritant vind is dat het scherm uit gaat als ik mijn scherm een aantal seconden niet aanraak, dit kan ik natuurlijk in Android instellen maar dit hadden ze vanuit de app moeten regelen vind ik.

De eerste tien vragen zijn beantwoordt en ik krijg een tussenstand, vervolgens begint de reclame op TV. Tot zover ben ik aardig onder de indruk over hoe het spel werkt. Na de reclame gaan we verder met de volgende vragen. Het gaat aardig maar bij vraag 17 gaf het spel aan dat het antwoord fout was terwijl ze op TV zeggen dat het antwoord goed is, dat is een beetje jammer. Aangezien ik niet alleen speel kan ik in ieder geval zeggen dat het echt niet aan mij ligt. 🙂

Vijftig vragen later is het spel afgelopen en krijg je een rapport cijfer. De hele uitzending heeft de app gelukkig prima gewerkt, en ik vind het nog best leuk ook. Dit zal het drama van vorige week waarschijnlijk wel weer doen vergeten. Mocht je zelf niet meegespeeld hebben dan kan ik zeker aanraden om de app te downloaden en volgende week zaterdag zelf mee te spelen.

Overigens heb ik na de uitzending nog even bij de recensies in Google Play gekeken en las ik allemaal nieuwe negatieve reacties van mensen die niet mee konden spelen of andere problemen hadden. Jammer dat dit toch nog gebeurd is terwijl ik zelf nergens last van had. Hopelijk worden die problemen nog opgelost voor de volgende uitzending.

AndroidBytes Waardering:
Rating 30

Screenshots:
Weet ik Veel 1 Weet ik Veel 3 Weet ik Veel 2

Download Weet ik Veel

Download via Google Play
Download via QR Code:
QR Weet ik veel

Eén gedachte over “Weet ik Veel : Speel mee met de TV Quiz”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *