Whatsapp Update : “WalkieTalkie” functie

WhatsappWhatsApp heeft een update uitgebracht. Met deze update krijg je naast je invoerveld een microfoon te zien waarmee je spraakberichten kunt versturen.

De werking hiervan is erg eenvoudig. Zodra ja op het microfoontje drukt start de opname en kun je iets inspreken. Wanneer je de microfoon los laat dan wordt het bericht automatisch verzonden. Mocht je het bericht willen annuleren voordat deze verzonden is, dan kun je je vinger opzij schuiven.

Na het verzenden krijgt de ontvanger het bericht te zien, en kan deze beluisteren door op de afspeelknop te drukken. Zodra de ontvanger dit gedaan heeft kun jij dit zien aan het icoontje bij het bericht, deze wordt dan blauw.

Om de Whatsapp spraakberichten te kunnen beluisteren moet wel het mediavolume aan staan, maar wanneer dit niet het geval is, verschijnt er automatisch een melding in het scherm waarin staat dat het volume harder gezet moet worden.

Net als bij het typen van berichten ziet de ontvanger ook wanneer je een bericht inspreekt. Je weet dus van elkaar wanneer je iets kunt verwachten en wanneer de ontvanger het bericht heeft geluisterd.

Het versturen van spraakberichten met Whatsapp is een leuke toevoeging en werkt aardig goed, maar ik betwijfel of ik het vaak zal gebruiken. Het voordeel van een bericht typen is dat je dit in stilte kunt doen, en ditzelfde geldt voor het lezen van een bericht. Maar er zijn ongetwijfeld situaties te bedenken waarin je een geluidsfragment wilt versturen.

Eén gedachte over “Whatsapp Update : “WalkieTalkie” functie”

  1. Ik heb een Samsung Galaxy SIII Mini. Is er een mogelijkheid om het microfoon-ikoontje te wissen of verbergen. Ik druk regelmatig per ongeluk op dat microfoontje als ik een bericht type. Ik wil er eigenlijk helemaal vanaf dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *