Retry – Nog een keer, Nog een keer, Nog….

retryToen ik Retry hoog in de Play Store zag staan en las dat dit een game van Rovio Mobile (de makers van Angry Birds) is, had ik al een vermoeden dat dit een leuk spel moest zijn.

Het concept is naar mijn idee geleend van Flappy Bird, eenvoudige bediening en 8-bit graphics uit de jaren 80. Ook de muziek is helemaal zoals in de jaren 80 games.

De naam “Retry” is ongetwijfeld ontstaan door het feit dat je steeds opnieuw wilt proberen, want Retry is ontzettend verslavend.

In het spel speel je met een vliegtuigje en moet je tussen allerlei obstakels door vliegen. Om in de lucht te blijven moet je vaart blijven maken door op het scherm te blijven drukken, maar als je te snel drukt dan gaat je neus de lucht in en maak je een salto waarbij je bijna altijd wel ergens tegen aan vliegt, en af bent. Als je niet drukt dan stort je naar beneden waardoor je ook af bent en weer opnieuw kunt beginnen.

Tijdens het vliegen kun je munten pakken. Met deze munten kun je checkpoints kopen waar je weer kunt beginnen als je af bent, zo hoef je niet het hele level vanaf het begin opnieuw te doen. Deze munten kun je eventueel ook tegen betaling kopen.

In het begin zul je even moeten wennen aan de besturing maar als je dit een beetje onder de knie hebt kom je al snel verder. De levels worden uiteraard wel steeds moeilijker maar hierdoor hou je wel een uitdaging en blijft het leuk om te spelen.

Op de Cheats en Tips pagina staan meteen een paar hele handige tips voor Retry!
Heb jij vragen, opmerkingen of cheats voor Retry ? Laat het hieronder in een reactie weten!

 


Screenshots:

retryretry-2retry-3

Download RETRY

Via Google Play
Download button

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de rekensom in (tegen spammers) *